BC De Ploeg alsnog Kampioen van Belgie in legendarische TOPPER.

Geplaatst op: 17 april 2012

Ontlading bij Jean nadat hij zijn laatste punt scoorde.(Foto:Dirk Acx).
Jean is in Belgie met zijn ploeg BC De Ploeg Landskampioen geworden. In een rechtstreeks duel tegen koploper BC Biljart Express wist men de 1 punt achterstand goed te maken door een prachtige 7-1 overwinning. Hieronder leest U het verslag van KOZOOM.

HALLE-ZOERSEL – ,,Voor ?de Jef? een grote, kouwe Duvel??, riep Danielle Le Bruyn naar de man achter de bar, nadat Jef Philipoom in de hele late uurtjes de laatste en beslissende carambole voor het kampioenschap had gemaakt. Martin Horn finishte op het andere biljart tien minuten later tegen Frans van Kuyk en toen kon in de zaal en daarbuiten in het café het kampioensfeest losbarsten.

De Ploeg, met Martin Horn, Jef Philipoom, Jean van Erp en Wesley de Jaeger, greep op de laatste dag de titel door een 7-1 overwinning op Biljart Express. Het gebeurde voor een bomvolle zaal, waarin het thuispubliek tijdens de wedstrijd al een verbale strijd had geleverd met de supporters van Biljart Express.

,,Kampioeneeee, kampioeneeee, olé, olé??, klonk het na de wedstrijd van het jaar nog lang uit de boxen. En alles wat van of voor De Ploeg was, zong uit volle borst mee. ,,Wat een ontknoping van de competitie hè, wat een geweldige avond??, riep Jean van Erp boven alles uit. ,,Wie had dit durven dromen, prachtig gewoon??, reageerde Wesley de Jaeger zijn vreugde af. ,,Ik weet het nu zeker??, riep Martin Horn met een stralende lach. ,,De biljartgoden bestaan echt. Wij hebben het kampioenschap verdiend en uiteindelijk is het allemaal goed gekomen op de laatste dag.??

Jef Philipoom nam eerst een paar grote slokken van zijn Duvel, liet zich daarna eerst uitgebreid kussen door zijn vrouw Bianca en wat ander vrouwelijk schoon in de arena en vertelde aan iedereen hoe mooi deze titel wel niet is en hoe uitbundig hij het zou gaan vieren.

,,Het is een competitie geweest om nooit te vergeten??, zei Jef. ,,Wij vertrokken als een raket, iedereen zei dat we wel even kampioen gingen worden, maar toen kwam de inzinking in de tweede helft. Daarin hebben we een paar misstappen gemaakt.??

Biljart Express greep de koppositie en had op een paar wedstrijden van het einde zelfs nog drie punten voorsprong. Jef Philipoom: ,,Ik geloofde zelf ook niet meer in de titel, maar er kwam een onverwachte ommekeer. Biljart Express maakte twee dure foutjes en wij hebben er optimaal van geprofiteerd. Ik ben zó verschrikkelijk blij met deze titel.??

Voor de wedstrijd van gisteravond had Biljart Express nog maar één punt voorsprong, zodat de winnaar van de cruciale wedstrijd zich tot kampioen mocht laten kronen.

Wesley de Jaeger was in de eerste sessie van de avond veel te sterk voor Guy van Litsenborg (42-23 in 38). Jean van Erp moest veel langer vechten om good-old Martin Spoormans te verslaan, maar dat lukte uiteindelijk in een boeiend eindgevecht, waarin de spanning tot grote hoogte steeg.

De Ploeg leidde op dat moment met 4-0 en had nog maar één puntje (een remise) nodig in de twee nog volgende partijen tussen Jef Philipoom en Gerwin Valentijn en op de andere tafel Martin Horn en Frans van Kuyk.

Jef Philipoom en Gerwin Valentijn, die in Nederland samen voor Dekker Keukens spelen, hadden in de weken vooraf een kouwe oorlog gevoerd. ,,Ik vreet je helemaal op, Jef, had Gerwin met zijn bekende humor geroepen.

Het verdict was totaal anders. Martin Horn had weliswaar veel moeite met Frans van Kuyk (,,we stonden allebei onder spanning\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’, zei Horn later) en ook op de andere tafel werd de partij heen en weer gehusseld tussen winstkansen voor Philipoom en Valentijn.

De eindsprint van Jef Philipoom gaf de bevrijding voor De Ploeg. De thuisspeler sloeg een kleine kloof op het eind en finishte als eerste, zodat de titel toen al binnen was. Gerwin Valentijn maakte van acquit nog wel gelijk met vier, maar even later trok ook Martin Horn de partij tegen Frans van Kuyk naar zich toe.

Het kampioensfeest kon losbarsten. De Ploeg is voor het eerst kampioen van België en gaat in dezelfde samenstelling volgend jaar van start. ,,Misschien gaan we ook wel Europa in\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’, jubelde Jef Philipoom, ,,want dit is voor België toch een dreamteam.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’

Uitslag: BC De Ploeg – BC Biljart Express 7-1
1. Martin Horn – Frans van Kuijk
50 – 44 in 35 beurten.
2. Jef Philipoom – Gerwin Valentijn
50 – 50 in 36 beurten.
3. Jean van Erp – Martin Spoormans
42 – 40 in 31 beurten.
4. Wesley de Jaeger – Guy van Litsenborg
42 – 23 in 38 beurten

Foto´s