BC de Ploeg speelt gelijk tegen Quality Zele.

Geplaatst op: 11 oktober 2011

Foto(Frits Bakker): BC De Ploeg: Wesley de Jaeger, Jean van Erp, Jef Philipoom en Martin Horn.
BC de Ploeg heeft vanavond zijn 1ste punt verlies geleden tegen Quality Zele, 4-4. Op bezoek bij het sterke team Quality won Wesley in de 1ste ronde met 42-27 in 42 beurten van Berry Dalinga en Jean speelde tegen Glenn Hofman. Jean ging goed van start en na na 7 beurten al een 16-4 voorsprong, na de goede start verzaakte Jean om de wedstrijd al definitief na zich toe te trekken, daartegen profiteerde Glenn uitstekend van en kwam sterk terug. Jean bleef slordig met zijn kansen omgaan en zag in de 29ste beurt Glenn uitgaan met 6 bij de stand van 35-36, in de nabeurt maakte Jean 4 punten en zijn 5de was zeker goed maakbaar, maar tot grote teleurstelling van Jean miste hij deze en moest zodoende Glenn feliciteren met zijn 42-39 overwinning.
Na de 2-2 moest Jef Philipoom tegen Peter de Backer en Martin Horn tegen Eddy Merckx, die laatste 2 waren de laatste week positief in het nieuws doordat Martin de laatste week het Duits record hoogste serie wist te verbreken naar 24 en Eddy Merckx de hele biljart wereld deed versteld staan door een nieuw Wereld record partijgemiddelde neer te zetten door in de Duitse Bundesliga zijn 50 caramboles in maar liefst 6 beurten wist uit te spelen en zodoende een gemiddelde haalde van 8.333, daarnaast scoorde hij ook een hoogste serie van 26 caramboles!!!! Het Wereld record stond op 9 beurten dus met maar liefst 3 beurten verbeterd.
Vandaag wist Martin Horn toch weer zijn vorm te etaleren en won in een prima wedstrijd van Merckx met 50-34 in 21 beurten en zette BC de Ploeg op een 4-2 voorsprong. Jef Philipoom moest vanaf het begin in de achtervolging bij Peter de Backer, op de helft kwam Jef goed terug maar uiteindelijk won Peter de Backer door een sterke 2de helft met 50-36 in 31 beurten, zodat deze topper in een gelijkspel eindigde.
Uitslag: Quality Zele – BC de Ploeg 4-4