BF. Sterkrade op het nippertje 4-4 tegen BSV Velbert.

Geplaatst op: 17 december 2011

In de Bundesliga heeft Sterkrade een belangrijk gelijkspel gehaald tegen degradatie kandidaat BSV Velbert.
Beide sessies bleven in evenwicht, want Rogier Liere won eenvoudig in een prima wedstrijd van Volkert Simanowski in 29 beurten en Uwe Arndt moest een nipte nederlaag incasseren tegen Philip Leu. In deel 2 won Thorsten Anders eenvoudig voor Velbert waardoor de beslissing moest vallen tussen Jean en Henk Habraken.
Het werd een moeizaame opening waarbij Jean niet helemaal fit aan de wedstrijd begon, mede hierdoor bleef de wedstrijd in evenwicht en werd het een ongekend spannend slot waar Henk de beide punten kon schenken aan Velbert en waar Jean nog maximaal een puntje eruit kon slepen. Bij 45-41 (47 brt) in het voordeel van Henk Habraken, scoorde Jean een prima serie van 5 en waar nummer 6 er ook leek aan te komen ging dezze rakelings mis. Met moeilijke posities en onder druk kwam Henk toch op matchpunt maar speelde deze net in de klos, 49-47. Jean kreeg een lastig figuur die hij wel wist op te lossen met een klein tikje van bal 2 mee te hebben gekregen naar bal 3, nummer 49 werd ook opgelost 49-49, het laatste punt kwam zo slecht te liggen (alle ballen vast aan band) en Jean had geen time out meer over en moest dus snel beslissen op dit moeilijke beslissende punt. Wat eigenlijk niemand verwachtte maar wel hoopte wist Jean dit punt wel te verzilveren en wist zodoende toch nog een 4-4 gelijkspel te behalen tot grote tevredenheid van het thuis publiek, 50-49 in 52 beurten.
Jean: het was een slopende en spannende wedstrijd waar alles in zat, mooie punten, veel missers, enkele geluksballen van beiden en ook veel moeilijke posities, uiteindelijk was het einde voor ons meer dan prima en houden zou een gat van 3 punten voorsprong op BSV Velbert dat een degradatie plek bezet.
Uitslag: BF. Sterkrade – BSV Velbert 4 – 4

1. Jean van Erp – Henk Habraken
50 – 49 in 52 beurten.

2. Ramazan Durdu – Thorsten Anders
35 – 50 in 44 beurten.

3. Rogier Liere – Volkert Simanowski
40 – 25 in 29 beurten.

4. Uwe Arndt – Philip Leu
38 – 40 in 36 beurten.