Biljartseizoen van start met Bekerzege in Duitsland en remise in 1ste ronde van eredivisie

Geplaatst op: 29 augustus 2016

EREDIVISIE 27-08: Op zaterdagavond 27 augustus stond de opening van de eredivisie op het programma met de uitwedstrijd bij promovendus Burgmans Biljarts. In Bergeijk kwamen we niet verder dan 4-4, een terecht gelijkspel maar wel teleurstellend voor onze competitiestart. Ik en Glenn goed met 2 gemiddeld en de nummers 3 en 4 van de promovendus speelde ook goed en degelijk. …
In mijn wedstrijd nog een achterstand van 21-14 (11brt) goed rechtgezet door diverse series en daardoor 8 beurtjes later met 40-31 te winnen. ..

Eredivisie : Burgmans Biljarts – Buffalo.nl 4-4
1. Marco Jansen – Glenn Hofman : 26-40 (20 brt.)
2. Rik van Beers – Jean van Erp : 31-40 (19 brt.)
3 . Bert van Manen – Jeffrey Jorissen : 40-33 (26 brt.)
4. Johan Roijers – Herman van Daalen : 40-23 (24 brt.)

Duitsland 28-08:

Gisteren met mijn nieuwe team Bottroper BA (met Christian Rudolph, Francis Forton, Dustin Jaschke, Norbert Ohagen) de Duitse beker gewonnen…..in een zinderende Finale.
Eerst werd in de halve finale het sterke team GT Buer met o.a. de gebroeders Galla verslagen met 7-1.
De finale tegen het Berlijnse BC Internationaal van de Duitse topspeler Martin Horn werd een wedstrijd die alle kanten op kon. Uiteindelijk eindigde deze finale in een 4-4 met alles een gelijke stand in caramboles en beurten. Na enig overleg moest er 1 speler van beide teams een verlenging spelen naar 10 caramboles met nabeurt. Na overleg werd het vertrouwen in mij uitgesproken en moest ik het tegen Martin Horn gaan beslissen.
Martin Horn begon de verlenging en had na 6 beurten een voorsprong van 8-5, echter antwoordde ik goed met 4 en had een goed maakbaar matchpunt maar verprutste het door hem in de klos te spelen. Een beurt later hetzelfde verhaal waar Martin Horn met 2 uitspeelde, 10-9. Ik kwam echter in de nabeurt langszij, 10-10.
Na dit gelijkspel moesten we om en om de aquit spelen totdat er iemand miste om uiteindelijk een winnaar te krijgen. Horn begon en ik moest steeds antwoorden en uiteindelijk na ieder 9 keer te hebben gescoord miste Martin Horn toch zijn aquit (10de), ikzelf faalde niet in dit geweldig ZINDEREND slot en bezorgde Bottroper BA zijn 2de Bekertitel in hun bestaan.
Ik won overigens mijn beide wedstrijden in de halve finale en finale in respectievelijk 31 en 33 beurten (zie uitslagen op foto’s)….
Mooie ervaring en weer een titel erbij op mijn palmares….

 

Foto´s