GP Oosterhout: Jean wint 2 keer met penalty’s en geplaatst voor halve finale.

Geplaatst op: 4 oktober 2013

Jean deed vandaag zijn naam eer aan door 2 keer met penalty’s te winnen. Ook moest Jean nog 2 keer met 3 gelijkmaken in de nabeurt.
Vanmiddag om 14.00 uur speelde Jean tegen Jeffrey van Nijnatten een matige wedstrijd. Het ging lang gelijk op en beiden heren speelden constant rond de 1 gemiddeld, echter tegen het eind nam Jeffrey van Nijnatten afstand en leek de wedstrijd in zijn voordeel te gaan beslissen bij 37-29. Jean vocht voor zijn laatste kans en kwam via 2 keer 4 langszij 37-37. Van Nijnatten reageerde direct en maakte met 3 de partij uit, Jean had nog de nabeurt en speelde de acquit stoot prima, zijn 2de punt was redelijk goed maakbaar en dat gebeurde een maal ook, zijn laatste punt kwam zeer slecht te liggen maar Jean bleef rustig en wist toch het punt te verzilveren om zodoende penalty’s af te dwingen, 40-40 in 37 beurten. Van Nijnatten mocht beginnen maar kwam niet tot scoren, Jean deed dit echter wel en sleepte deze partij er alsnog uit en ging door naar de kwartfinale.
De kwartfinale tegen Barry van Beers werd een hevig gevecht dat de hele partij gelijk op ging, tegen het einde nam Jean een 30-35 voorsprong en miste toen met een beetje pech, Barry reageerde goed met een 4, Uiteindelijk was Barry toch als eerste bij de 40 in 37 beurten, Jean stond op 37 en moest wederom met 3 gelijk maken om er een verlenging uit te slepen. Jean raakte zijn acquit precies hetzelfde als tegen Van Nijnatten, punt 2 kwam er dus ook en zijn laatste caramboles zat een grote klos in, toch wist Jean deze op een subtiele manier tot een goed einde te brengen, 40-40 in 37 beurten.
Penalty’s: Barry kwam tot 1 carambole dus was de taak van Jean om er 2 te maken om zich te plaatsen voor de halve finale. Acquit stoot goed raak en nummer 2 was goed maakbaar en dat gebeurde ook, weer winst na verlenging.
Jean: ik speelde niet goed maar heb wel veel arbeid en vechtlust getoond, ik voelde de tafels niet goed aan en dat zag je dan ook terug in mijn spel. Echter ben ik wel zeer tevreden dat ik onder druk wel goed scoorde en rustig bleef. Uitslagen:
Laatste 16: Jean van Erp -Jeffrey van Nijnatten
40 – 40 in 37 beurten, (Jean wint penalty\\\’s met 1-0)
Kwartfinale: Jean van Erp – Barry van Beers
40 – 40 in 37 beurten, (Jean wint penalty\\\’s 2-1)

Foto´s