Jaaroverzicht 2021

Geplaatst op: 31 december 2021

Het jaar 2021 is niet geworden waar iedereen op gehoopt had, het Corona virus beheerst nog steeds een groot deel van ons leven met vele beperkingen en consequenties, uiteindelijk is het allerbelangrijkste om gezond te blijven en deze nare tijd goed te doorstaan op allerlei vlakken.

Al met al ben ik nog tot 55 officiële wedstrijden gekomen met 36 keer winst, 2 keer remise en 17 keer verlies en dit bracht een totaal aantal caramboles op van 2017 in 1433 beurten, totaal jaargemiddelde van uiteindelijk 1.407.

Hier toch een kleine terugblik van het afgelopen jaar 2021.

  • In januari de The Duke Challange gespeeld in Nistelrode met als resultaat dat ik in een hoogstaande wedstrijd nipt met 3-2 verloor van de Duitse topspeler Martin Horn.
  • In april stond toch het NK/Masters 2021 op het programma in Berlicum. Hier behaalde ik voor de 9 keer in mijn carrière een 3de plaats, ik verloor (3-2) de halve finale van de uiteindelijke verrassende winnaar Ludo Kools.
  • In juli een prachtige overwinning behaald in de eerste KNBB S.I.S. 3 CC Survival. Dit is een nieuwe speelvorm die is overgewaaid uit Zuid-Korea, dit format is met 4 spelers aan tafel die 2 keer 45 minuten spelen en starten met een saldo van 30 punten. Daarbij is elk gescoord punt 3 punten waard en bij de tegenstanders gaat bij ieder 1 punt in mindering, echter bij een losband worden er dubbele punten toegevoegd, dus 6 erbij en 2 eraf bij de tegenstanders. Hier ben ik 6 keer in actie gekomen en behaalde een prachtig winnend “Survival” gemiddelde van 1.858 (197 car., 106 brt.).
  • In november wist ik door 4 kwalificatie wedstrijden te winnen het hoofdtoernooi te halen in de World Cup van Veghel, echter bij de beste 32 kwam ik niet meer tot winst.

  • Overigens heb ik daarnaast mijn competitiewedstrijden gespeeld in Nederland (S.I.S. Schoonmaak & Herstel) en België (BC Den Eik) en ondertussen mijn debuut gemaakt in de Franse competitie (Laxou) en nog 2 ranking toernooien in eigen land gespeeld.

Verder wil ik bij deze iedereen bedanken voor alle support in welke vorm dan ook. Ook mijn sponsors (Eureka Billiard, JBS, Ons Inkoop Collectief, S.I.S Schoonmaak & Herstel, Lanthopus) voor alle steun en vertrouwen en hopelijk mag 2022 weer een succes worden met mooie resultaten.

Verder wens ik iedereen een gezond en sportief 2022 toe.

Jean.

Foto´s