JAAROVERZICHT 2016 met vele hoogtepunten

Geplaatst op: 31 december 2016

Het jaar 2016 was het beste seizoen tot nu toe uit mijn carrière met prachtige overwinningen en hoge gemiddeldes.

Het absolute hoogtepunt van het seizoen  was het Wereldkampioenschap Landenteams samen met Dick Jaspers. In februari werd in het Duitse Viersen de titel binnen gesleept door eerst in de poulefase te winnen van Egypte en Noorwegen, in de kwartfinale werd vervolgens Duitsland geklopt in de  verlenging  in de Scotch Double. In de halve finale werd Oostenrijk geklopt met 4-0 en het toetje kwam in de Finale tegen Turkije waar Jean explodeerde en Lutfi Cenet kansloos versloeg in 16 beurten met 40-12, toen was het wachten op Dick Jaspers die een moeizame slotfase doormaakte tegen Semih Sayginer ,maar uiteindelijk in de 33ste beurt het beslissende punt scoorde voor de Wereldtitel, 40-26. Jean won 4 van de 5 wedstrijden en speelde 1,411 over de 5 wedstrijden. Op de Duitse televisie zender WDR werd er een mooie reportage over het WK gemaakt van ruim 22 minuten, klik hier en mis dit niet.

Ook het Nederlands Kampioenschap ofwel de Masters (januari ’16)  in Berlicum was een hoogtepunt, echter wist Jean zijn Nederlandse titel van 2015 niet te prolongeren maar behaalde een prachtige 3de plaats met een gemiddelde van 1,540.

In het Grand Prix seizoen voor de Masters van 2016 speelde Jean  over de 4 Grand-Prix toernooien een algemeen gemiddelde  van 1,614 en eindigde in de jaarlijkse ranking achter Dick Jaspers op de 2de plaats. Deze 2de plaats betekende dat Jean Nederland mocht vertegenwoordigen op het  WK Viersen 2016, het uiteindelijke resultaat van dit WK is hierboven al duidelijk vermeld…

Ook al voor de Masters 2017 was er in de GP. van Rosmalen in juni nog een mooie finaleplaats die echter werd verloren van Raimond Burgman.

In de diverse competities waren er ook mooie hoogtepunten met 2 Landstitels in respectievelijk Nederland en Belgie . In Nederland werd met Buffalo.nl (team:1.Glenn Hofman, 2.Jean van Erp, 3. Jeffrey Jorissen, 4.Herman van Daalen) de Nederlandse titel veroverd via de Play-offs. In de competitie speelde Jean 21 wedstrijden en won er 19 van met een gemiddelde van 1,451 en was hiermee de meest waardevolle speler van de eredivisie. In de halve finale werd A1 Biljarts verslagen en in de Finale werd S.T.Z Zundert verslagen met 6-2 en 4-4, in de play-offs kwam Jean tot een gemiddelde van 1.304. en 2 winstpartijen.

Ook in Belgie was er een kampioenschap met BC Deurne (1.Torbjorn Blomdahl, 2.Jef Philipoom, 3.Jean van Erp, 4.Davy van Havere), na een hevige strijd werd in speelronde 21 de titel binnen gehaald. Jean speelde ook hier 21 keer en kwam ook tot 19 winstpartijen met een nieuw persoonlijk competitie record met 1,661 als algemeen gemiddelde. In Duitsland kwam Jean tot 6 wedstrijden voor BFr. Sterkrade als kopman en kwam tot 4 winstpartijen en behaalde hier een algemeen gemiddelde van 1,712. In Portugal speelde Jean in 1 weekend ook nog een viertal wedstrijden voor FC Leca, er was 2 keer winst en 2 keer verlies voor Jean (1.294 gem). FC Leca eindigde in de Portugese competitie op de 2de plaats achter FC Porto.

In Augustus won Jean nog met zijn nieuwe Duitse team Bottroper BA (Christian Rudolph, Jean van Erp, Francis Forton, Dustin Jaschke en Norbert Ohagen) de Duitse Beker. De finale eindigde in 4-4 waar Jean uiteindelijk in een verlenging de Duitse topspeler Martin Horn klopte met penalties.

In november wist Jean in de eredivisie zijn persoonlijke hoogste serie te verbeteren van 17 naar 21 tegen Kurt Ceulemans, ook was er deze maand 5 keer een gemiddelde van 2.000 of meer.

Een prachtig jaar met mooie resultaten, hier in het kort nog samengevat:

  • Wereldkampioen Landenteams samen met Dick Jaspers
  • Landskampioen Nederland met Buffalo.nl (team: 1.Glenn Hofman, 2.Jean van Erp, 3.Jeffrey Jorissen, 4.Herman van Daalen)
  • Landskampioen Belgie met BC Deurne (team: 1.Torbjorn Blomdahl, Jef Philipoom, Jean van Erp, 4.Davy van Havere)
  • Bekerwinnaar Duitsland met Bottroper BA (team: Christian Rudolph, Jean van Erp, Francis Forton, Dustin Jaschke, Norbert Ohagen)
  • NK/Masters 2016 een 3de plaats
  • Hoogste serie verbeterd van 17 naar 21
  • Finaleplaats in de Nationale GP van Rosmalen…
  • Persoonlijk een nieuw seizoenrecord van 1.661 gemiddeld over 21 wedstrijden in de Belgische competitie voor het team BC Deurne.

Foto´s