Januari 2015 – Jean Nederlands Kampioen Driebanden 2015

Geplaatst op: 18 januari 2015

Jean is voor de eerste keer Nederlands Kampioen geworden driebanden.
De Masters (15 t/m 18 jan) in Kaatsheuvel waren weer 1 groot succes op alle vlakken. Elke dag waren de tribunes volgepakt en waren er veel spannende wedstrijden.
De poulewedstrijden waren voor Jean een zware aangelegenheid. De openingswedstrijd voor Jean werd een grote teleurstelling omdat hij zijn meerder moest erkennen in een zeer matige wedstrijd tegen Frans van Schaik, 37-40 in 39 beurten. Zijn 2de duel ging eveneens niet van een leie dakje, deze werd gewonnen in 44 beurten van Wereldkampioene Therese Klompenhouwer, 40-34.
In de laatste poulewedstrijd stond Jean voor een heel zware opgave?…namelijk Dick Jaspers. Ook was Jean nog afhankelijk van de wedstrijd Frans van Schaik tegen Therese Klompenhouwer. Maar deze viel in het voordeel van Therese dus toen was de opdracht minimaal een gelijkspel tegen Dick Jaspers.
Echter stond Jean op dat moment met zijn rug tegen de muur , 28-39. Jean wist uit deze uitzichtloze situatie zich toch te redden met 7, 0 en in de nabeurt (Dick was inmiddels uit) met 5 gelijk te maken. Een echte Houdini act, bij zijn laatste punt veerde de zaal helemaal op van de sensatie.
Doordat Jean als minste 2de doorging (8ste) kwam Jean in de kwartfinale tegenover Jean Paul de Bruijn die de poulewedstrijden als beste (1) afsloot van alle spelers. Deze kwartfinale werd een hevig gevecht met van beide kanten de nodige missers, uiteindelijk wist Jean na 47 beurten als eerste aan te tikken, 50-48 winst.

De halve finale moest Jean wederom tegen Dick Jaspers die in de kwartfinale te sterk was voor Barry van Beers. Dick ging fantastisch van start maar Jean had zijn antwoord direct klaar, 14-15 na 5 beurten. Jean nam gedurende de wedstrijd steeds een grotere voorsprong en leidde na 24 beurten met 43-36. Jean wist deze marge tot de 50 te behouden, waar Dick op 44 kwam, in de nabeurt scoorde Dick Jaspers nog 2 caramboles en bleef dus op 46 caramboles steken, 50-46 in 28 beurten. Op naar de finale.

Finale: Jean van Erp – Raimond Burgman
Raimond Burgman werd Jean zijn tegenstander die een thriller overleefde in de halve finale tegen Dave Christiani, eerst een gelijkspel en na 3 keer penalty’s te hebben genomen kwam Raimond er als winnaar uit.
De 2de finale voor Jean en de 9de voor Raimond Burgman. Burgman kwam redelijk goed uit de starblokken door series van 6 en 5, na 8 beurten 13-9. nadien kwam Jean goed in de wedstrijd en nam het heft in handen. na circa 22 beurten had Jean een kleine voorsprong van 32-24. Raimond Burgman kwam nog terug tot 37-35 en leek het een spannend slot te worden. Jean hierin tegen dacht daar blijkbaar anders over en nam via kleine scores en een goede verdediging een voorschot op de titel. Jean kwam in de 38ste beurt bij zijn 50 caramboles tot grote vreugde van Jean en zijn supporters, Burgman stond op 37 en er restte nog een nabeurt voor Raimond, Raimond produceerde nog 1 punt en Jean was Nederlands kampioen dit tot grote vreugde van familie, collega’s, vrienden en alle aanwezigen, 50-38 in 38 beurten.

Reactie Jean: ik ben de gelukkigste mens van Nederland op dit moment, hiervan heb ik altijd gedroomd. Voor mij onwerkelijk en ongelooflijk mooi, en zeker omdat ik het dit weekend zeker niet verwacht had. ik speelde tot nu toe zeker niet mijn beste seizoen maar nu valt alles samen ondanks dat ik in de poule aan een zijden draadje hing. Deze titel is veruit de mooiste prestatie uit mijn biljart carrière, ook gezien dat ik de grote 3 van Nederland(Raimond Burgman, Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn) op rij heb verslagen. We gaan dit uiteraard uitgebreid vieren met zijn allen, wat een jongensboek zeg, ongelooflijk fantastisch.

Klik hier voor de samenvatting van Studio Sport van 18 januari 2015, waar 1.4 miljoen kijkers getuigen van waren.

Foto´s