Juni 2013 – België: BC De Ploeg 6de in Europa.

Geplaatst op: 3 juni 2013

Begin juni is BC De Ploeg als 6de geëindigd in de Europa Cup voor clubteams. In april werd de kwalificatie succesvol afgesloten in de thuishaven van Halle-Zoersel, men wist o.a. de grote favoriet FC Leca uit Portugal met o.a. Wereldkampioen Eddy Merckx te verrassen met 6-2 winst, er was ook winst tegen de Denen uit Odense en er werd nog gelijk gespeeld tegen een Italiaanse ploeg. Jean kwam tot 1.711 over de 3 kwalificatie wedstrijden.
In Strasbourg was de finale van 6 t/m 9 juni. In de finale moest men 2 nederlagen incasseren in de poule tegen de Spaanse ploeg Coral Colon en het Franse Agipi. Maar Jean was toch de grote uitblinker van het team. Jean won namelijk als enigste zijn wedstrijden tegen respectievelijk de Griek Nikos Polychronopoulos(Coral Colon) 40-23 in 21/20 beurten en in wedstrijd 2 werd Frederic Caudron (team Agipi en nr.1 v.d. wereld) verslagen met het kleinste verschil, 40-39 in 26 beurten. Beide wedstrijden werden uiteindelijk door BC de Ploeg met 6-2 verloren.
Jean speelde over de kwalificatie en finale samen een algemeen gemiddelde van 1.707 en won 4 van de 5 wedstrijden als kopman.

Foto´s