ma.15-02: Buffalo.nl veroverd koppositie in eredivisie maar verliest voor de Beker van A1 Biljarts.

Geplaatst op: 15 februari 2016

Een druk biljartweekend achter de rug met 2 mooie teamoverwinningen en 1 nederlaag in de KNBB Beker.

Zaterdagmiddag met Bfr. Sterkrade een prachtige teamoverwinning op het sterke Magdeburg geboekt, Ikzelf was de enige die niet tot winst kwam tegen een ontketende Dick Jaspers. Thomas Broux en Ramazan Durdu speelde allebei een geweldige wedstrijd en Rogier Liere boekte een belangrijk gelijkspel waardoor de punten in Oberhausen bleven. Zaterdagavond stond de bekerwedstrijd tegen A1 Biljarts gepland . Deze werd teleurstellend verloren, Jeffey Jorissen boekte een prima overwinning waar Herman van Daalen na een 1-0 voorsprong liefst 7 setballen liet liggen om er 2-0 van te maken, nadien ging ook set 3 nog eens verloren,. Na de gelijke tussenstand (2-2) moest Glenn Hofman een 3-0 nederlaag incasseren tegen Eddy Merckx en ik moest een nipte 2-1 verlies slikken tegen Raimond Burgman, in set 3 bij 13-10 voor mij kon ik de winst niet verzilveren en zag Raimond Burgman nog net voorbij glippen. In de return zullen we voor een mirakel moeten zorgen om ons nog te kwalificeren voor de Bekerfinale. Op zondagmiddag in de competitie waren we weer goed bij de les en boekten we een mooie overwinning op het gevaarlijke team van de Distel, door deze overwinning zijn we inmiddels koploper in de eredivisie wat met veel enthousiasme werd gevierd in Den Haag.

Zaterdag 13-02, 14.00 uur: Duitsland / Bundesliga: Bfr. Sterkrade – BC Magdeburg 5-3

1. Jean van Erp – Dick Jaspers: 27-40 (16 brt.)
  2. Thomas Broux – Dion Nelin: 40-36 (22 brt.)
  3. Ramazan Durdu – Markus Schonhoff: 40-24 (27 brt.)
  4. Rogier Liere – Christian Zollner: 40-40 (50brt.)

Zaterdag 13-02, 19.00 uur: Ned. KNBB Beker: A1 Biljarts – Buffalo.nl 6-2 (sets 8-4).

1. Eddy Merckx – Glenn Hofman: 3-0, 1.500 gem./ 0.967 gem.
  2. Raimond Burgman – Jean van Erp: 2-1, 1.187 / 1.250
  3. Martien vd. Spoel – Jeffrey Jorissen: 1-2, 1.400 / 1.550
  4. Addy Wienk – Herman van Daalen: 2-1, 0.904 / 0.878

Zondag 14-02, 13.00 uur: Eredivisie: Buffalo.nl – Distel Biljarts 8-0

1. Glenn Hofman – Gerwin Valentijn: 50-31 (24 brt.)
  2. Jean van Erp – Jef Philipoom: 50-42 (36 brt.)
  3. Jeffrey Jorissen – John Tijssens: 50-40 (39 brt.)
  4. Herman van Daalen – Hans vd. Wurf: 50-20 (54 brt.)