NK/Masters 2012: prima 3de plaats voor Jean, Dick Jaspers wederom Nederlands Kampioen.

Geplaatst op: 23 januari 2012

Podium vlnr: Raimond Burgman, Dick Jaspers, Jean van Erp en Glenn Hofman. (foto Harry van Nijlen).
In het Zeelandse Kapelle werd Dick Jaspers voor de 16de keer Nederlands Kampioen. Jean behaalde een prachtige 3de plaats.
Op donderdag won Jean zijn eerste poulewedstrijd met 3-0 van Therese Klompenhouwer en in de avond uren moest Jean een 3-2 nederlaag incasseren tegen Dave Christiani ondanks dat Jean in de 4de set 3 matchpunten liet liggen. Mede door deze nederlaag moest Jean op vrijdag nog aan de bak tegen Huub Wilkowski om in de kwartfinale te komen. Jean speelde niet zijn beste wedstrijd en won uiteindelijk toch met 3-1 nadat Wilkowski de 1ste set na zich toe had getrokken.
Doordat de ranglijst was opgemaakt bleek dat Jean wederom tegen Dave Christiani kwam te staan in de kwartfinale. Ook in deze wedstrijd had Jean het initiatief en verprutste in de 1ste set 3 setpunten, ook in set 2 kwam Jean op een 11-8 voorsprong maar Dave Christiani speelde met een prima serie van 7 de set uit, 0-2. Na een korte pauze kwam Jean toch terug in de wedstrijd met 2 keer setwinst van 15-8, 2-2.
De beslissende set ging gelijk op, 4-4, 8-8, en zo kwam het einde in zicht na circa 3 uur spelen, Jean kwam als eerste op matchpunt en nam een time-out, met een prima positie, maar Jean wist zijn 1ste matchpunt niet te verzilveren tot grote teleurstelling van Jean, echter stond Dave op 12 en scoorde zijn 13de punt eenvoudig en had ogenschijnlijk een prima positie om zijn 14de punt te bereiken maar ook Dave vergaloppeerde zich mede door de onzettende spanning die op beide spelers stond. Ondanks de misser van Christiani kreeg Jean een verschrikkelijk moeilijke 2de matchbal maar Jean wist deze toch op te lossen en liet zijn ontlading dan ook niet achterwege en stak geemotioneerd zijn keu de lucht in. Het was een super spannende match geweest met schitterende oplossingen, met blunders, ketsers,alles zat in deze wedstrijd, een echte thriller. Jean: wat een opluchting, ontlading, dit is de eerste keer dat ik een 0-2 achterstand om wist te buigen naar een 3-2 winst, ook mede dat ik donderdag tegen Dave in set 4 al 3 matchpunten niet wist te verzilveren zette mij nog meer onder druk, maar uiteindelijk kwam het toch nog goed.
Na een paar uur rust te hebben gehad moest Jean in de avonduren voor de halve finale aantreden tegen de huidig Europees en Wereldkampioen Dick Jaspers. Jaspers was gewaarschuwd want de laatste keer toen ze tegenover elkaar stonden was het Jean die wist te winnen in de Elite ranking van Vlaardingen.
Jean begon uitstekend tegen Dick Jaspers en won de 1ste set met 15-11. De 2de set was ruimschoots voor Dick. Jean won brutaal de 3de set en zette Dick Jaspers zodoende ook onder druk, dit bleek ook wel uit zijn wat geirriteerde gedrag. Maar toch kwam Dick langszij,2-2. De 5de set moest wederom de beslissing brengen wie er naar de finale mocht, Jean begon prima met 4 van aquit en beiden heren hobbelde gelijk opgaand naar het einde, echter wist Dick alsnog aan het langste eind te trekken door een degelijk en goed eindspel, 15-11, Dick was opgelucht en stak blij zijn keu de lucht in.
Dick Jaspers won gisterenmiddag vrij eenvoudig de finale met 3-0 van Raimond Burgman die in de halve finale Glenn Hofman te slim af was met 3-2.

6-15, 15-11, 15-6, 15-9, gem: 1.275 – 1.051

Eindstand poule B: 1. Dave Christiani 6-1.460-6; 2. Jean van Erp 4-1.459-11; 3. Therese Klompenhouwer 2-0.881-7; 4. Huub Wilkowski 0-1.084-8.