Seizoens-overzicht 2015/2016 met vele hoogtepunten…

Geplaatst op: 21 juni 2016

Het seizoen 2015-2016 is misschien wel het beste seizoen geweest uit de carriere van Jean met prachtige overwinningen en hoge gemiddeldes.

Het absolute hoogtepunt van het seizoen  was het Wereldkampioenschap Landenteams samen met Dick Jaspers. In februari werd in het Duitse Viersen de titel binnen gesleept door eerst in de poulefase te winnen van Egypte en Noorwegen, in de kwartfinale werd vervolgens Duitsland geklopt in de  verlenging  in de Scotch Double. In de halve finale werd Oostenrijk geklopt met 4-0 en het toetje kwam in de Finale tegen Turkije waar Jean explodeerde en Lutfi Cenet kansloos versloeg in 16 beurten met 40-12, toen was het wachten op Dick Jaspers die een moeizame slotfase doormaakte tegen Semih Sayginer ,maar uiteindelijk in de 33ste beurt het beslissende punt scoorde voor de Wereldtitel, 40-26. Jean won 4 van de 5 wedstrijden en speelde 1,411 over de 5 wedstrijden. Op de Duitse televisie zender WDR werd er een mooie reportage over het WK gemaakt van ruim 22 minuten, klik hier en mis dit niet.

Ook het Nederlands Kampioenschap ofwel de Masters (januari ’16)  in Berlicum was een hoogtepunt, echter wist Jean zijn Nederlandse titel van 2015 niet te prolongeren maar behaalde een prachtige 3de plaats met een gemiddelde van 1,540.

In het Grand Prix seizoen voor de Masters van 2016 speelde Jean  over de 4 Grand-Prix toernooien een algemeen gemiddelde  van 1,614 en eindigde in de jaarlijkse ranking achter Dick Jaspers op de 2de plaats. Deze 2de plaats betekende dat Jean Nederland mocht vertegenwoordigen op het  WK Viersen 2016, het uiteindelijke resultaat van dit WK is hierboven al duidelijk vermeld…

Ook al voor de Masters 2017 was er in de GP. van Rosmalen in juni nog een mooie finaleplaats die echter werd verloren  van Raimond Burgman.

In de diverse competities waren er ook mooie hoogtepunten met 2 Landstitels in respectievelijk Nederland en Belgie . In Nederland werd met Buffalo.nl (team:1.Glenn Hofman, 2.Jean van Erp, 3. Jeffrey Jorissen, 4.Herman van Daalen) de Nederlandse titel veroverd via de Play-offs. In de competitie speelde Jean 21 wedstrijden en won er 19 van met een gemiddelde van 1,451 en was hiermee de meest waardevolle speler van de eredivisie. In de halve finale werd A1 Biljarts verslagen en in de Finale werd S.T.Z Zundert verslagen met 6-2 en 4-4, in de play-offs kwam Jean tot een gemiddelde van 1.304. en 2 winstpartijen.

Ook in Belgie was er een kampioenschap met BC Deurne (1.Torbjorn Blomdahl, 2.Jef Philipoom, 3.Jean van Erp, 4.Davy van Havere), na een hevige strijd werd in speelronde 21 de titel binnen gehaald. Jean speelde ook hier 21 keer en kwam ook tot 19 winstpartijen met een nieuw persoonlijk competitie record met 1,661 als algemeen gemiddelde. In Duitsland kwam Jean tot 6 wedstrijden voor BFr. Sterkrade als kopman en kwam tot 4 winstpartijen en behaalde hier een algemeen gemiddelde van 1,712. In Portugal speelde Jean in 1 weekend ook nog een viertal wedstrijden voor FC Leca, er was 2 keer winst en 2 keer verlies voor Jean (1.294 gem). FC Leca eindigde in de Portugese competitie op de 2de plaats achter FC Porto.

Het WK driebanden individueel in Bordeaux (december ’15) werd geen succes voor Jean, in de poule werd 2 keer verloren van respectievelijk Marco Zanetti en de Vietnamees Ma, Jean behaalde een 44ste plaats met 0.758 gemiddeld, duidelijk ver onder zijn niveau maar een mooie ervaring rijker

 

……Kortom  het was een fantastisch seizoen met vele hoogtepunten………….!!!

 

 

Foto´s