Van Donge& de Roo speelt gelijk in Bekerwedstrijd.

Geplaatst op: 22 januari 2011

Van Donge& de Roo moest de laatste kwalificatie ronde voor de Bekerfinale op bezoek bij WAM vd Broek Biljarts in Amsterdam die uitkomen in de 1ste divisie.
Van Donge& de Roo kwam zonder Torbjorn Blomdahl die het Zweeds Kampioenschap moest spelen en dus werd vervangen door Ad Koorevaar. Koorevaar deed zijn plicht en won dan ook overtuigend van Frans van Schaik met 2-1, waarvan hij zijn laatste setje nog nipt met 15-14 verloor. Jean leek ook op winst af te stevenen tegen Jeffrey Jorissen. De 1ste set werd met 15-3 gewonnen in 10 beurten voor Jean. In set 2 bij 9-8 (6brt) in het voordeel
van Jean scoorde Jean een prima serie van 5 en misste zijn setbal/matchbal op een paar millimeter, 14-8. Echter kreeg Jeffrey Jorissen nog 1 kans en pakte die ook nog terwijl hij nog totaal niet in het stuk was voor gekomen, hij scoorde een goed 1ste punt en speelde alsnog deze set uit met een serie van 7 in de 7de beurt, 14-15. Na de onverwachte wending was Jorissen helemaal los en won uiteindelijk ook nog de 3de set met 15-5 in 5 beurtjes. Jean kwam tot een verliezend gemiddelde van 1.540 en Jeffrey Jorissen haalde een gemiddelde van 1.500.
Na de 2-2 wist Dick Jaspers met 2-1 te winnen van de Koreaan Inwon Kang en Martin Horn verloor ook verrassend met 2-1 van de huidige Wereldkampioen junioren Haengjik Kim die eveneens uit Zuid Korea komt en in Amsterdamse dienst speelt.
Na dit onverwachte gelijkspel zal op vrijdag 11 februarie de return plaatsvinden in Barendrecht waar Van Donge& de Roo in de sterkste opstelling zal aantreden: Dick Jaspers, Torbjorn Blomdahl, Martin Horn en Jean van Erp.