Van Donge & de Roo weer bekerwinnaar van Nederland.

Geplaatst op: 2 april 2011

Foto(driebandennieuws)-vlnr: Dick Jaspers, Martin Horn, Torbjorn Blomdahl, Jean van Erp en teamleider Piet Luck.
In Zundert heeft Van Donge & de Roo wederom de Nationale Beker gewonnen.
In Zundert werd op vrijdagavond de laatste poule wedstrijd met 8-0 gewonnen van Dekker Keukens en op zaterdag werd in de halvve finale Snellen Recycling onder de voet gelopen door de Barendrechtse formatie met 8-0. Jean won met 3-0 van Harrie van de Ven en speelde een prima wedstrijd met 1.606 gemiddeld.
De finale was tegen Crystal Kelly die in de halve finale op een fantastische manier Delta/Fast uitschakelde nadat ze in de 1ste ronde op een onoverbrugbare achterstand kwamen maar Frans van Kuijk en Frederic Caudron van Crystal Kelly zorgden door 3-0 en 3-1 alsnog de finale plaats voor de Waalwijkers.
In de finale stonden dus de 2 beste teams van Nederland tegenover elkaar. Van Donge & de Roo begon uitstekend aan de finale want Dick Jaspers, Torbjorn en Jean namen al snel een 1-0 voorsprong alleen Martin Horn moest het 1ste setje prijs geven. Nadien werd het ook nog eens voor alle drie 2-0 en Martin Horn had zich terug gevochten naar 1-1, dus alles zag er rooskleirig uit voor Van Donge & de Roo.
Dick Jaspers was als eerste bij de finisch door Frederic Caudron te verslaan met 3-0 en Torbjorn leek ook op een 3-0 af te stevenen tegen Frans van Kuijk maar Van Kuijk maakte bij een achterstand van 13-6 met een prima serie alsnog de set uit met 9, 2-1. Uiteindelijk werd de 4de set ook weer spannend waar Frans van Kuijk nu faalde op 14-14 en waar Torborn Blomdahl nu het wel kon afmaken met een schitterende contra bal en wat meteen de beker winst betekende. De wedstrijd van Jean tegen Raymond Ceulemans werd met 2-1 voor Jean afgebroken en dat was ook bij Horn tegen Burgman waar het 2-1 voor Burgman stond.
Zodoende behaalde Van Donge & de Roo voor de 3de keer op rij de Nationale Beker binnen.
Uitslagen:

Laatste poulewedstrijd vrijdag-avond:
Van Donge & de Roo – Dekker Keukens 8-0 (sets 10-2).
1. Dick Jaspers – Jef Philipoom 2-1.
2. Torbjorn Blomdahl – Gerwin Valentijn 2-1
3. Martin Horn – John Tijssens 3-0
4. Jean van Erp – Hans van der Wurf 3-0

Halve Finale: sets best of five
Van Donge & de Roo – Snellen Recycling 8-0
1. Dick Jaspers – Roland Forthomme 3-0
2. Torbjorn Blomdahl – Peter Ceulemans 3-1
3. Martin Horn – Barry van Beers 3-2
4. Jean van Erp – Harrie van de Ven 3-0

Finale:
Van Donge & de Roo – Crystal Kelle 6-2
1. Dick Jaspers – Frederic Caudron 3-0
2. Torbjorn Blomdahl – Frans van Kuijk 3-1
3. Martin Horn – Raimond Burgman 1-2
4. Jean van Erp – Raymond Ceulemans 2-1

Foto´s