ZA. 12-03: KNBB Beker, Buffalo.nl stunt in thuiswedstrijd en alsnog naar Bekerfinale.

Geplaatst op: 12 maart 2016

Vanmiddag stond de return wedstrijd op het programma in de KNBB Beker tegen A1 Biljarts. Circa 4 weken geleden werd er in Apeldoorn met 6-2  verloren van A1 Biljart en een negatief  setsaldo van 8-4.  Er moest dus een mirakel gebeuren om dit nog om te buigen in Den Haag vanmiddag. Waar bijna niemand nog voor mogelijk hield gebeurde toch.

In de 1ste sessie won Herman van Daalen in een  zeer goeie wedstrijd met 3-0 van Henk Blauwblomme met een gemiddelde van 1.406. Op de andere tafel moest Jeffrey Jorissen zijn meerdere erkennen in Martien van de Spoel die in de beslissende set productiever was dan Jeffrey, 1-2. Volledige tussenstand met de 1ste wedstrijd was 4-8 en setsaldo 8-10 in het voordeel van A1 Biljarts. Glenn Hofman en ik wisten wat er te doen stond en er was maar 1 opdracht en dat was winnen van respectievelijk Eddy Merckx en Raimond Burgman, allebei absoluut Wereldtoppers.

Glenn begon niet goed met doordat hij zijn acquit stoot miste, nadien kwam Glenn wel goed op stoot en besliste zijn 1ste set door bij 11-12 met 4 uit te spelen. Set 2 was een soort kopie van set 1 en weer in de eindfase maakte Glenn het karwei goed af. Set 3 werd nog wel gewonnen door Eddy Merckx. Nu waren alle ogen gericht op de andere tafel waar uiteindelijk de beslissing moest komen in de 3de set tussen mij en Raimond Burgman. De 1ste set won ik uitstekend door bij 7-12 met een perfecte serie van 8 uit te spelen.  Set 2 was overtuigend voor Raimond. Set 3 werd een echte thriller, waar ik in de beginfase toch enkele mooie kansen verprutste, Raimond nam dan ook een 11-6 voorsprong, zelf kon ik toch goed terug knokken en werd het een echt schaakspel met het oog op veel verdediging onder een geweldig spannend slot. Bij 12 -12 speelde ik met een degelijke 3 de partij uit tot uitzinnige vreugde van het aanwezige thuispubliek. De totale uitslag 8-8 en setsaldo 12-12 maar wij met Buffalo.nl scoorde 8 caramboles meer dan A1 Biljarts.

We spelen de Bekerfinale met 8 teams van 7 t/m 10 april in Rijsbergen.

Uitslag,  Buffalo.nl – A1 Biljarts : 6-2 (8-4 sets)

1. Glenn Hofman – Eddy Merckx: 2-1, 1,290 gem./ 1,300 gem.
  2. Jean van Erp – Raimond Burgman: 2-1, 1,370 / 1,500
  3. Jeffrey Jorissen – Martien van de Spoel: 1-2, 0,969 / 1,088
  4. Herman van Daalen – Henk Blauwblomme: 3-0, 1,406 / 0,548